Lilian geselecteerd als BWF lijnrechter

Afgelopen vrijdag werd Lilian benaderd door de Badminton World Federation (BFW). Lilian is geselecteerd als BFW lijnrechter! Over de hele wereld zijn er ongeveer 200 BWF lijnrechter en binnen Europa maar dertig.
Het is dus heel bijzonder dat onze BBC-er Lilian geselecteerd is.Voor een periode van vier jaar, 2019 tot en met 2022, is Lilian officieel BWF lijnrechter.
Hiermee is er dus ook een kans dat ze geselecteerd wordt voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Lees hieronder verder voor het hele verhaal van Lilian.Vrijdag 02 november 2018 kreeg ik via een mail van de Badminton World Federation te horen dat ik geselecteerd ben als BWF lijnrechter.
BWF lijnrechter ben je voor een periode van vier jaar, voor mij dus van 2019 t/m 2022.
Wereldwijd zijn er 200 BWF lijnrechters actief. Binnen Europa zijn dit er maar dertig.
BWF lijnrechter word je dus niet zomaar en ik ben hier dan ook best wel trots op.

Badminton Nederland hanteert diverse gradaties van lijnrechters.
Lijnrechters die bijvoorbeeld alleen op de Dutch Open actief zijn behoren tot groep C
Lijnrechters die af en toe op een internationaal toernooi actief zijn behoren tot groep B en
lijnrechters die regelmatig op internationale toernooien actief zijn behoren tot groep A
Daarna kun je namens Badminton Nederland worden geselecteerd om BWF lijnrechter te worden. Om geselecteerd te kunnen worden moet je aan verschillende criteria voldoen zoals scheidsrechter zijn, meerder jaren op internationale toernooien
actief zijn geweest en uiteraard Engels kunnen spreken

Voor mij betekent het dat ik (samen met mijn echtgenoot Pierre) op toernooien in Europa actief ben geweest in onder andere
Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, België en uiteraard in Nederland.
Op deze toernooien kom je veelal dezelfde lijnrechters tegen, waar je een goede band mee opbouwt. Regelmatig nieuwe mensen tegenkomen is geweldig, zelfs uit Australië, Nepal, Zuid Afrika en de VS.
.
Een BWF lijnrechter krijgt meestal een tweetal toernooien per jaar toegewezen door de BWF, die kunnen plaatsvinden over de hele wereld.
Dit zijn veelal toernooien met een grote prijzenpot (tot 1.500.000 dollar), wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen.

Mocht ik door de BWF worden geselecteerd om op de Olympische Spelen van Tokyo (2020) actief te zijn is dit voor mij een heel grote eer.
Zelfs als dit niet het geval mocht zijn, zal ik samen met Pierre nog jaren doorgaan als Technical Official (zoals de officiële benaming is) en door
Europa reizen. Op ons verlanglijstje staan onder ander nog de All England, de French Open en de Italian Open.


Geplaatst op: 06-11-2018