Update Coronamaatregelen

Aan de hand van de strengere maatregelen die tijdens de corona-persconferentie van 13 oktober zijn gecommuniceerd zullen onze speelavonden op woensdag en vrijdag er anders uit gaan zien dan normaal. Hieronder alle belangrijke informatie en regels waarvan we verwachten dat ze worden nageleefd door de leden van BBC die aanwezig zullen zijn in de sporthal. Deze gelden vanaf 14 oktober 22:00h.

Algemeen:
- De kleedlokalen en douches zijn niet toegankelijk.
- Mondkapjes zijn verplicht voor mensen vanaf 13 jaar. Dit betekent dat alleen op de baan het mondkapje af mag. Alle momenten hiervoor, hierna of ertussen moet er dus een mondkapje gedragen worden.
- Buiten de banen blijft de 1,5m afstand verplicht en maximale train/speelgroepen van 4. Dit geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar.
- Er mogen maximaal 30 mensen (inclusief alle kinderen t/m 17 jaar) aanwezig zijn in de hal zelf. Betreed de hal dus alleen op de uren die er nu voor ingericht zijn (zie hieronder de verdeling voor jeugd/senioren/recreanten).
- In wedstrijdvorm zijn alleen singles toegestaan, geen (gemengd)dubbels. Dit geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, hier zijn alle wedstrijdvormen toegestaan.

Aangezien we op de donderdagochtend (recreanten) en zaterdagochtend (jeugd) niet met 30 mensen/kinderen of meer zijn, zullen hiervoor de normale speeltijden gelden.

Overige Tijden op woensdag en vrijdag:
- Jeugd: 18:30 tot 19:40h
- Senioren: 19:45 tot 21:00h
- Recreanten: 21:05 - sluit

We snappen dat socializen een deel uitmaakt van de beleving, echter dat is in deze tijd helaas niet mogelijk in de sporthal. Betreed de hal dus niet eerder dan bovengenoemde tijden en verlaat deze ook weer op bovengenoemde tijden.

Voor de recreanten hebben we een formulier (Google Docs) opgesteld dat ingevuld moet worden voor de aanwezigheid. Voor de jeugd en senioren hoeft dit niet ingevuld te worden, aangezien we hier niet met meer dan 30 mensen zijn. Op drukke avonden zou dit bij de recreanten wel het geval kunnen zijn. Wil je als recreant dus wel graag komen spelen, vul dan onderstaande link het formulier in. Bijgevoegd is de informatie rondom de praktische zaken hiervan. Er staan nog maar een beperkt aantal datums in dit formulier. Als het nodig is, zullen deze later aangevuld worden.

https://forms.gle/dJEJ5kdKNfD4Gk6n8

Als de aanmeldingen bij de recreanten het toe laat, dan kunnen de senioren na 21:00 nog verder trainen of singles spelen.
Dit zal door Bart/Bram worden aangeven aan de senioren.


Aanpak aangaande de nieuwe maatregelen 14-10-2020

Speeltijden
Jeugd: 18:15 – 19:40
Senioren selectie: 19:45 – 21:00
Recreanten: 21:05 – sluit

Aanpak recreanten
Voor de recreanten geldt het volgende: omdat de groep recreanten in zijn totaliteit groter is dan dertig personen zal er een inschrijflijst worden gerealiseerd welke dient als ‘limiet’ op deze groep. Hoe wordt dit aangepakt? Voor elke speelavond moet een recreant zich aanmelden voor de speelavond. Dit zal gebeuren via een Google Docs formulier dat online kan worden ingevuld (zie link in de e-mail).

Hoe gaat dit in zijn werk?
Een voorbeeld
Woensdag 12 Maart mogen vijf mensen maar komen spelen, echter hebben zich 10 aangemeld. Dan mogen de mensen die als eerste hebben aangemeld ook komen. Dit zijn bijv.
1. Jan
2. Piet
3. Jennifer
4. Hein
5. Theo

Vrijdag 14 Maart mogen er ook maar vijf komen. Er wordt dan gekeken of er mensen zijn die nog niet aan de beurt zijn geweest. Deze weken hebben zich er 7 aangemeld, daarvan zijn twee personen Jan en Piet, echter hebben Jan en Piet woensdag ook al gespeeld. Op dit moment krijgen de andere vijf
spelers dus prioriteit. Dit zijn bijv.
1. Erik
2. Bob
3. Sef
4. Henk
5. Anne

Maar wat dan de volgende woensdag? Voor elk persoon wordt bijgehouden hoe vaak ze zijn geweest, dit wordt pas bijgehouden vanaf het moment dat je de eerste keer daar bent geweest. Iemand die nog niet aanwezig is geweest heeft altijd prioriteit over iemand die al daar is geweest. Op deze manier proberen wij iedereen evenveel mogelijkheid tot sporten te geven. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het maximaal niet bereikt wordt. Dan is iedereen welkom!

Zijn er nou bijv. 30 plaatsen en 31 aanmeldingen dan wordt de lijst dus eerst aangevuld met mensen die nog niet aanwezig zijn geweest, één keer aanwezig zijn geweest, … x keer aanwezig zijn geweest en daarna pas met gesorteerd op wie zich als eerste had aangemeld. Dus als Piet zich aanmeldde om 15:57 en Jan om 16:01, dan heeft Piet prioriteit. Indien er de bij de eerste keer al meer dan dertig aanmeldingen zijn, dan geldt dat diegene die zich als eerste heeft aangemeld, mag komen. Daarna zal prioriteit worden gegeven aan mensen die nog niet de kans hebben gehad om mee te doen. 

Hoe gaat het na afloop van mijn aanmelding?
  1. Indien er minder dan dertig aanmeldingen zijn voor de speelavond van de recreanten zal geen deelnemers lijst worden gepubliceerd maar zal een mail worden uitgestuurd dat iedereen die zich had aangemeld kan komen.
  2. Indien er meer dan dertig aanmeldingen zijn zal de deelnemerslijst uiterlijk drie uur voor aanvang worden gepubliceerd. Er wordt naar de mensen die wél kunnen komen een email gestuurd dat ze mogen komen, en naar de mensen die helaas de desbetreffende speelavond niet kunnen komen worden ook worden ook via email hierover geïnformeerd.
Omkleden en douchen
Helaas is het niet meer mogelijk om jullie op locatie om te kleden en / of te douchen.

Uitproberen en managen
Er wordt natuurlijk constant gekeken naar de mogelijkheden binnen de huidige maatregelen. Wellicht blijk na een week / aantal weken dat de in dit document beschreven aanpak niet door ons kan worden gerealiseerd. Het bestuur zal evalueren of de situatie met een koersverandering door kan gaan en welke andere maatregelen er moeten worden genomen om de leden veilig te houden.


Geplaatst op: 16-10-2020