BBC'77

In Bocholtz (Gemeente Simpelveld) wordt reeds begin 1976 het plan opgevat om een eigen badmintonvereniging op te gaan richten. Een en ander ook mede naar aanleiding van het gereedkomen van de nieuwbouw van de 'Sporthal Bocholtz'.
Destijds werd ook besloten onder leiding van Jo Ernes de vereniging per 1 januari 1977 op te richten. Gedoeld werd op een vereniging voor jong en oud, voor recreatief als ook profesioneler spelende leden. Het succes liet niet lang op zich wachten waardoor het ledenaantal al snel de 100 kon overschrijden. Na een bijzonder succesvolle periode met meer dan 200 leden, waarin zelfs wachtlijsten werden aangelegd, volgde een kleine teruggang tot zo'n 145 leden.

Hierna volgde echter al gauw het herstel waardoor men momenteel trots kan zijn op een ledenaantal dat rond de 170 zal schommelen. De vereniging bestaat ook nu nog uit diverse afdelingen: Zo kennen wij een jeugd-recreatie, jeugd-competitie, senioren-recreatie en senioren- competitie afdeling. Voor een ieder dus wat wils.

Op prestatief gebied weet de Bocholtze Badminton Club '77 ook na bijna 25 jaar nog steeds prima mee te draaien in de bovenste segmenten van de subtop, hetgeen uiteraard past bij de doelstelling waarin prestatie met plezier aan de sport duidelijk bovenaan het lijstje staat.
Gezelligheid en sportiviteit staan bij BBC '77 hoog in het vaandel. Zo worden regelmatig diverse toernooien en andere festiviteiten georganiseerd, waaronder het familietoernooi, chocoladetoernooi, oud-leden toernooi, feestavonden, paasdropping, wandelingen kampen etc.

Overigens bent u als lid van de Bocholtze Badminton Club '77 aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond, waarbij zaken als verzekeringen, trainingen en opleidingen collectief zijn geregeld.

Voor meer informatie kan natuurlijk een kijkje worden genomen op deze site maar u kunt ook contact opnemen met het secretariaat of kon gewoon een keertje langs op de woensdag of vrijdagavond.

Eline Steinbusch (secretaris)